Çin, turizmde pandemi öncesine dönmek için çalışmalarına hız verdi
“Şairane Güney Çin, Dinamik Zhejiang Kültür ve Turizm Ürün Tanıtım Konferansı ve Ningbo Kültür ve Turizm Tanıtımı Konferansı”, 13 Eylül’de İstanbul’da etkileyici bir sunumla gerçekleştirildi. Etkinliğe, Dünya Turizm İttifakı Başkan Yardımcısı, Zhejiang Eyaleti Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü Birinci Düzey Müfettişi Xu Peng, Çin'in İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Wu Jian, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Müdür Yardımcısı İdris Serçe ve Türkiye-Çin Dostluk Vakfı Başkan Yardımcısı Gamze Dürmez ile Türk kültür ve turizm sektöründen 80'in üzerinde temsilci katıldı.
Covid-19 sonrası, turizm sektöründe eski canlılığını kazanmayı hedefleyen Çin, çeşitli tanıtım ve konferanslarla bu çabasını destekliyor. Bunlardan birisi olan ve Zhejiang Eyaleti Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Şairane Güney Çin, Dinamik Zhejiang Kültür ve Turizm Ürün Tanıtım Konferansı ve Ningbo Kültür ve Turizm Tanıtımı Konferansı, farklı ülkelerde konferanslar düzenleyerek, Zhejiang’ın turizm zenginliğini diğer ülkelere tanıtıyor.

Antik İpek Yolu'nun ve Doğu uygarlığı ile dünya arasında bir köprü kurarak, bugünkü Kuşak ve Yol İnisiyatifi'nin de başlangıç noktalarından biri olan Zhejiang, eşsiz manzaraları, derin kültürel tarihi ve sanat hazineleriyle Türkiye dahil dünyanın her yerinden turist çekiyor.
KÜLTÜR TURİZMİ ÇİN-TÜRKİYE ARASINDA ÖNEMLİ BİR KANAL

Türkiye’nin konum olarak öneminden bahseden Xu Peng, “Zhejiang’dan çıkan Çin-Avrupa Yük Treni, 15 günde İstanbul’a varıyor. Bu gelişme, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari iş birliğini de geliştiriyor.” dedi. Türkiye’yle turizm çalışmalarına da önem verdiklerini dile getiren Xu, Türkiye’nin her kesiminden turistleri, Zhejiang’a davet etti.

Çin İstanbul Başkonsolos Yardımcısı Wu Jian, etkinliği oldukça verimli bulduğunu belirterek, “Son yıllarda Çin ile Türkiye arasındaki ilişkileri istikrarlı bir şekilde gelişti. Kültür Turizmi, Çin ve Türkiye arasındaki önemli bir iş birliği kanalıdır. Bu etkinlik sayesinde, Türk dostlarının Zhejiang'ın turizm ve kültürel kaynaklarını daha iyi anlamalarını ve güzelliklerle dolu eşsiz bir yolculuğa çıkma fırsatına sahip olmalarını umuyoruz.” dedi.
Ayrıca Wu, Çin İstanbul Başkonsolosluğu’nun bu tarz girişimlere ve etkinliklere her zaman olumlu baktığını ve Başkonsolosluğun, köprü ve bağlantı görevini sürdürmeye devam edeceğini açıkladı.
“ÇİN-TÜRKİYE İŞ BİRLİĞİ ALTIN ÇAĞI YAŞIYOR”

İdris Serçe, Çin-Türkiye iş birliğinin altın çağında olduğunun altını çizerek, Türkiye’nin kültür ve turizm alanında, Çin ile çalışmaya her zaman hazır ve istekli olduğunu vurguladı.
Etkinlikte ayrıca, Zhejiang’ın kültürel zenginlikleri ve eşsiz manzaralarıyla ilgili sunum gerçekleştirildi.

Sunumun devamında, Çin’e özgü müzik ve resim alanlarında gösteriler yer aldı.
