info@turkcindostlukvakfi.org.tr

+90 312 446 58 15

Bisikletle Çin’e gidebilmek için evini satan gezgin


Kocaeli’nin Kartopu ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Ersin Vural, 10 yıldır bisiklet sporuyla ilgileniyor. Zamanla bu ilgisi, en büyük tutkusu haline gelen Vural, özellikle seçtiği 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü’nde, Türkiye’den Çin’e doğru bir yolcuya çıkacak.

Bu macera için, 11 yıldır çalıştığı işinden ayrılan ve evini satan Vural, “İlkokuldan beri, derslerde anlatılan İpek Yolu’nu görmeyi çok istiyordum. Kervansarayları, atları develeri ile Asya'dan Avrupa'ya ticaret ve kültür alışverişini yapan tüccarları merak ediyordum.” dedi.

Vural, “Acaba bu yolu bisikletle gidebilir miyim?” diye sorguladığını ve daha sonra “neden olmasın?” diyerek tüm hesaplamaları yaptıktan sonra Gürcistan’dan başlayarak, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Pakistan, Hindistan, Nepal ve Beijing’i kapsayan bir rota çizdiğini belirtti. Türkiye sınırını geçtikten sonra, Çin’e gidene bu 10 ülkeyi ziyaret edecek. Vural, mola verdiğinde konaklama için çadır kullanacak ve yolculuğu 1 yıl kadar sürecek.

Beijing’e ulaştıktan sonra, tekrar bisikletle ülkeye dönmeye planlayan Vural, “Bu yolculuğu 2016’da kanserden kaybettiğim anneme Türkan Vural’a adıyorum.” dedi. Yolculuktaki anlarını sosyal medya hesaplarından paylaşacağını ekleyen Vural, bu hayalini gerçekleştirebilirse, Türkiye’den Çin’e giden ilk bisikletçi olacak